Десетки чужденци и палестинци с двойно гражданство напуснаха ивицата Газа за

...
Десетки чужденци и палестинци с двойно гражданство напуснаха ивицата Газа за
Коментари Харесай

Първите чужденци и двойни граждани преминаха през граничния пункт Рафах в Египет

Десетки чужденци и палестинци с двойно поданство напуснаха линията Газа за Египет през граничния пункт " Рафах ", отворен за първи път за хора на 26-ия ден от войната сред Израел и Хамас, заяви Агенция Франс Прес.

Те получиха позволение да влязат в терминала на пропускателния пункт около 07:45 по Гринуич, откакто египетските управляващи оповестиха, че ще го отворят, с цел да могат да преминат близо 90 ранени палестинци и към 450 двойни жители и чужденци. На фрагментите, снимани тази заран, се вижда ескорт от египетски коли за спешна помощ, чакащи от египетската страна, с цел да вземат ранените.

По-рано палестинското коренно придвижване Хамас разгласява описи с лица, които могат да изоставен линията Газа през контролно-пропускателния пункт " Рафах ", съобщи ТАСС. Те включват жители на Австралия, Австрия, България, Индонезия, Йордания, Финландия, Чехия и Япония. Освен това на чиновниците на Международния комитет на Червения кръст и на неправителствените организации (НПО), работещи в анклава, ще бъде позволено да изоставен Газа. Хамас не уточни за кои неправителствени организации става дума.

Споразумението сред " Хамас ", израелските управляващи и Египет, което разрешава на тежко ранени и чужденци да изоставен линията Газа, е било реализирано с посредничеството на Катар и в съгласуваност със Съединени американски щати, оповестява Ройтерс. Не се прецизира докога ще бъде отворен контролният пункт.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР